Ministarstvo Zakonska regulativa Mapa stranica English
Središnji državni portal

Katalog hrvatskih poljoprivrednih proizvođača zainteresiranih za izvoz i ulaganja sa tvrtkama

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna komora izradili su kataloge hrvatskih poljoprivrednih proizvođača koji su zainteresirani za izvoz i ulaganja. Katalozi sadrže podatke o poljoprivrednim tvrtkama i njihovim proizvodima.

Katalog hrvatskih poljoprivrednih proizvođača zainteresiranih za izvoz i ulaganja s tvrtkama (engl)

Akcijski plan podrške izvozu 2014.-2015.  je Vlada RH usvojila u svibnju 2014. godine na prijedlog Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva.

Svrha ovog plana je na sustavan, pregledan i konzistentan način na jednom mjestu objediniti i prikazati sve aktivnosti i mjere koje je nužno poduzeti od strane spomenutog Povjerenstva i odgovarajućih državnih tijela i institucija kako bi se osigurala sustavna i trajna podrška hrvatskim izvoznicima te pospješio plasman hrvatskih roba i usluga na inozemna tržišta.
 
Jedna od mjera iz Akcijskog plana (mjera 1.1.4.) odnosi se na izradu informativnih materijala za izvoznike. U mjeri sva tijela državne uprave trebaju dostaviti materijale koji odgovaraju obilježjima mjere.
 
Vezano za ovu mjeru, u Akcijskom planu je navedeno: Usluge za izvoznike; Osigurati kvalitetno informiranje izvoznika; Izrađivati informativne materijale za izvoznike.


Uputa za stavljanje ekoloških proizvoda na zajedničko tržište EU i pri izvozu na treća tržišta

Uputa za stavljanje jakih alkoholnih pića na zajedničko tržište EU i pri izvozu na treća tržišta

Uputa za stavljanje maslinovog ulja  i stolnih maslina na zajedničko tržište EU i pri izvozu na treća tržišta

Uputa za stavljanje vina na zajedničko tržište EU i pri izvozu na treća tržišta


Obavijesti
Doniranje hrane
Školska shema
Doručak
Zlata vrijedan