Ministarstvo Zakonska regulativa Mapa stranica English
Središnji državni portal

SVIS

Središnji veterinarski informacijski sustav (SVIS) je objedinjeni sustav upisnika, registara i računalnih programa, čiji su podaci organizirani u strukturiranim bazama podataka, koji se vode u svrhu zaštite zdravlja i dobrobiti životinja i provedbi mjera veterinarskog javnog zdravstva, a čija je zadaća da pruži učinkovit pristup informacijama i bude potpora pravodobnom donošenju odluka učinkovitom upravljanju u svim segmentima veterinarske službe.

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja je pokrenulo Projekt „Dizajniranje, razvoj i implementaciju SVIS-a“ financiranog iz sredstava Svjetske banke. Projekt je započeo 24.11.2010. a očekivani kraj projekta je 4.10.2011. godine.
 
Zakonom o veterinarstvu (NN 41/07, 21.04.2007.) je definirano u čl. 145. da je Središnji veterinarski informacijski sustav objedinjeni sustav upisnika, registara i računalnih programa, čiji su podaci organizirani u strukturiranim bazama podataka, koji se vode u svrhu zaštite zdravlja i dobrobiti životinja i provedbi mjera veterinarskog javnog zdravstva, a čija je zadaća da pruži učinkovit pristup informacijama i bude potpora pravodobnom donošenju odluka učinkovitom upravljanju u svim segmentima veterinarske službe. Sve pravne i fizičke osobe u sustavu provedbe veterinarske djelatnosti te svi ostali obveznici u skladu s odredbama Zakona o veterinarstvu moraju u elektronskom obliku dostavljati propisane podatke u SVIS i omogućavati besplatan pristup bazama podataka.
 
Opći cilj  razvoja i implantacije sustava je poboljšanje operativne učinkovitosti u području veterinarstva i uspostava ICT-a kao sustava za podršku veterinarstvu.
 
Opći cilj se može opisati i kao uspostava dijela  informacijskog sustava Ministarstva (tj. sve potrebne aplikacija, registre, baze podataka te uspostavi veza sa ostalim sustavima Ministarstva) potrebnih za podršku svakodnevnim aktivnostima u veterinarstvu i to u skladu sa potrebama korisnika, međunarodnim i nacionalnim zahtjevima, standardima i legislativom.

Shema SVIS-a
Opis sustava

Obavijesti
Doniranje hrane
Školska shema
Doručak
Zlata vrijedan