Ministarstvo Zakonska regulativa Mapa stranica English
Središnji državni portal

Dovesti svoju kuću u red

Program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HiO program, skraćenica od engl. House in order) usvojen je zaključkom Vlade od 29. svibnja 2008, prema kojem je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva zaduženo za provedbu programa i izvještavanje Vladi RH.

Izvršna agencija Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u sklopu nacionalnog projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj zadužena je za operativno provođenje HIO programa, dok je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zadužen za financiranje.

Predviđeno trajanje projekta je 5 godina s proračunom od 47 milijuna kn. Početak Programa označilo je potpisivanje tripartitnog Ugovora između gore navedenih institucija 4. srpnja 2008., dok je program službeno pokrenut 29. listopada 2008. godine.

Cilj programa je uspostava sustavnog gospodarenja energijom u objektima u vlasništvu i na korištenju Vlade RH uz smanjenje potrošnje energenata od 10 do 30%, što na godišnjoj razini iznosi između 45 i 135 milijuna kn za 2500 zgrada (procjena). Navedeno bi omogućilo smanjenje štetnog utjecaja na okoliš od 40.000 do 120.000 tCO2/godišnje.

Više informacija možete dobiti na web stranci Programa.

Obavijesti
Doniranje hrane
Školska shema
Doručak
Zlata vrijedan