Ministarstvo Zakonska regulativa Mapa stranica English
Središnji državni portal

Predstavljanje OPG-a nominiranih za nagradu Zlata vrijedan – 24. lipnja Cvjetni trg

 U subotu, 24. lipnja 2017. godine od 10-12 sati na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu predstavit će se obiteljska poljoprivredna gospodarstva nominirana za godišnju nagradu za najbolji OPG „Zlata vrijedan“. Nominirani izlagači će predstaviti i promovirati svoje proizvode koji su ih učinili cijenjenima i priznatima te omogućiti široj publici degustaciju tih proizvoda. Ovo predstavljanje uvod je u svečanu dodjelu nagrade „Zlata vrijedan“ koja će se održati 28. lipnja 2017. godine.
 
Ideja o pokretanju izbora najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva „Zlata vrijedan“  nastala je u Ministarstvu poljoprivrede 2014. godine, nakon što je UN tu godinu proglasio Međunarodnom godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a izbor najboljeg OPG-a bio je najbolji način da se Hrvatska priključi UN inicijativi. Cilj projekta je promocija hrvatske poljoprivrede kroz uspješne priče obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
 
Naši partneri u projektu Zlata vrijedan su Hrvatska radio televizija i Večernji list.
 
Nagrada se dodjeljuje na način da sve hrvatske županije nominiraju poljoprivredne proizvođače koji su se na neki način istaknuli svojom proizvodnjom i djelovanjem. Nakon dostavljenih nominacija iz županija, stručni žiri izabrao je 21 OPG  koji je ušao u uži krug, nakon čega će dodijeliti:
-  tri nagrade za najbolji OPG-a
-  jednu nagradu za Mladu nadu (mladog poljoprivrednika).
-  i jedna nagrada po izboru čitatelja Večernjeg lista
 


Obavijesti
Doniranje hrane
Školska shema
Doručak
Zlata vrijedan