Ministarstvo Zakonska regulativa Mapa stranica English
Središnji državni portal

Školska godina 2015./2016.

Program mlijeka u školama je program Europske unije za opskrbu djece mlijekom i mliječnim proizvodima. Ovaj program uz program voća i povrća u školama dio je programa za poboljšanje dostupnosti hrane namijenjenih poboljšanju distribucije poljoprivrednih proizvoda i poboljšanju prehrambenih navika djece. Program mlijeka u školama nema samo prehrambeni već i edukativni karakter jer doprinosi razvitku svijesti o važnosti zdrave prehrane.

Vlada Republike Hrvatske  je na sjednici održanoj 30. srpnja 2015. godine donijela Odluku o donošenju Nacionalne strategije za provedbu programa mlijeka u školama za razdoblje od 1. kolovoza 2015. do 31. srpnja 2016. godine.

Nacionalna strategija za provedbu programa mlijeka u školama za razdoblje od 1. kolovoza 2015. do 31. srpnja 2016. godine je jednogodišnji temeljni dokument kojim se određuju smjernice provedbe programa mlijeka u školama (tzv. školsko mlijeko) tijekom školske godine 2015/2016 u Republici Hrvatskoj. Izradom i dostavom iste Europskoj komisiji ispunio se preduvjet kojim je ostvareno pravo da Republika Hrvatska participira u proračunu Europske unije kroz program mlijeka u školama. Strategija određuje ciljani pristup određenoj grupi korisnika (učenici prva četiri razreda u osnovnim školama) i proizvoda (mlijeko i mliječni proizvodi) po uzoru na početni model sheme školskog voća kako bi se razvili mehanizmi provedbe i probudila svijest o postojanju i mogućnosti korištenja programa mlijeka u školama.

Detaljna provedba programa propisuje se provedbenim pravilnikom.
 
Za sve informacije o provedbi programa mlijeka u školama tijekom školske godine 2015/2016 možete se obratiti Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (http://www.apprrr.hr/).
Osnovne upute

Obavijesti
Doniranje hrane
Školska shema
Doručak
Zlata vrijedan